A Wallitrade légzésfigyelő rendszerét nem csak az egészségügyi problémák megelőzésére fejlesztette ki, hanem hobbi- és élsportolók számára is segítséget szeretne nyújtani teljesítménynövelésükhöz, fejlődésükhöz. A világon számos ehhez szükséges eszközt készítenek, melyeket a test különböző területeire gyártanak, és különböző funkciókkal látnak el.

A légzés a mindennapjaink, az életünk része, teljesen természetesnek vesszük. A légzés fontos szerepet játszik a fizikai jólétünkben, mivel segít a megfelelő keringés és emésztés fenntartásában, növeli a vitalitást, erősíti az idegrendszert és beindítja a megfelelő méregtelenítő folyamatokat. Emellett a megfelelő légzéstechnikával képesek vagyunk elménket irányítani, oldani a stresszt, növelni az ellenálló képességet és koncentrálni a ránk váró feladatokra – ez pedig a sportban elengedhetetlen. Az élsportolóknál a megfelelő, tudatos légzés kialakításával növelhető az állóképesség, gyorsabb lesz a regeneráció, gyorsabban gyógyulnak az esetleges sérülések, fokozódik az immunrendszer ereje, az izmok lazábbak lesznek és az izomtömeg is gyorsabban fejleszthető. Természetesen nem csak a versenysportban fontos a megfelelő légzés, hanem a tömegsportban is, hiszen így elkerülhető a hirtelen fulladás, a „félrevett” levegő, és ennek következtében a tüdő szúrása, valamint itt is növelhető az állóképesség. 

A légzésfigyelő rendszerek és készülékek segítségével mérhető a pulzusszám, a percenkénti levegővétel, és az egyes levegővételek hossza, illetve teljes elemzést is kaphatunk.  

Projekt azonosítószáma: VEKOP-2.1.7-15-2016-01213