Sikeres pályázatot nyújtott be a Wallitrade Kft. a VEKOP-tenderen, amelynek révén jelentős fejlesztési forráshoz jutott.

A Wallitrade Kft. 58.141.099 Ft, azaz ötvennyolcmillió-száznegyvenegyezer-kilencvenkilenc forint összegű, vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett VEKOP-2.7.1-15-2016 „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázaton.

A tenderre benyújtott fejlesztési projekthez rendelkezésre álló források lehetővé teszik, hogy a Wallitrade kifejlesszen egy olyan innovatív eszközt, mellyel a különböző korcsoportokban és felhasználási területeken – úgymint verseny- és szabadidős sport, orvoslás, stb. – mérhető legyen az optimális légzésszám. Ezzel az eszközzel a sportolók képesek lesznek növelni teljesítményüket egy optimális légzéstechnika elsajátításával, a mindennapi életben pedig számos betegség, légzési rendellenesség előre kalkulálható és megelőzhető lesz.

A támogatás lehetőséget teremt a részvételre egy külföldi kiállításon, amely kiválasztásakor a Wallitrade Kft. elsődlegesen Európában fog körbetekinteni, és olyan kiállítást keres, amely széles körben vonzza az egészséges életmóddal, orvoslással, szabadidővel és sporttal foglalkozó cégeket és magánszemélyeket, és ahol a leghatékonyabban mutathatja be új eszközét.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-2.1.7-15-2016-01213