A Wallitrade Kft. a GINOP-2.7.1-15-2016 „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázat keretében elnyert 87.011.393 forintos támogatásból megkezdte egy, a medikai szoftverektől független űrlapszerkesztő platform fejlesztését.

Az egészségügyben használatos medikai szoftverek jellemzően az orvosi tevékenységek adatainak rögzítését, a finanszírozási adatok kódolását, a betegellátási folyamatok menedzselését támogatják.

Elhanyagolt területnek számítanak az ápolók ápolási tevékenységeinek rögzítését támogató szoftveres megoldások, amelyek lehetővé teszik a direkt adatelemzést. Ha van is ilyen megoldás, a piacon az mindig további fejlesztést igényel, ami a bevezetését rendkívül költségessé, bizonytalanná és időigényessé teszi. A jelenlegi ápolói gyakorlat az, hogy nem a betegágy mellett rögzítik az eseményeket, hanem utólag, egy asztali számítógépen. Ez gyakran adatvesztést okoz és rontja az adatok pontosságát, valamint nagyon időigényes. A folyamat során nagy mennyiségű papír keletkezik, ennek a költsége magas (papír, nyomtatás), illetve nagy terhet jelent az intézmény számára ezek tárolása, visszakeresése. Az egészségügyi környezetben a másik fő problémát a fertőzésveszély jelenti. Az ápolók gumikesztyűben dolgoznak, ezzel a modern informatikai eszközök nehezen használhatók, nem fertőtleníthetők megfelelően.

Ezeket a problémákat akarja áthidalni a Wallitrade egy olyan informatikai rendszer létrehozásával, amely az egészségügyi gyakorlatban még nem alkalmazott technológiai megoldás.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-01213