A Wallitrade Kft. a GINOP-2.7.1-15-2016 „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázat keretében elnyert összegnek köszönhetően elkészítette egy medikai szoftverektől független űrlapszerkesztő platform prototípusát.

A Wallitrade által létrehozott megoldás kifejezetten az egészségügyi környezetre fejlesztett eszközöket és szoftvereket tartalmaz. A rendszer digitalizálja és automatizálja az egészségügyi dokumentációs munkafolyamatokat, lehetővé teszi a valós idejű adatrögzítést, valamint az adatok visszakeresését és megjelenítését, ezen felül megakadályozza a beteg és a hozzá tartozó mintavételi edények és dokumentációk szétválását, akaratlan cseréjét. Az azonosítási folyamat a betegek mellett kiterjed a laboreszközökre, szövetmintákra, vitális paraméterekre, gyógyszerekre és más szakmai anyagokra is. A rendszer részét képező mobileszköz kompakt kialakítású, egy kézzel, akár gumikesztyűben is működtethető, ráadásul strapabíró, könnyű és mosható, fertőtleníthető.

A Wallitrade Kft. megoldása hatékonyan együttműködik a már meglévő és a gyakorlatban elterjedt medikai rendszerekkel, így alkalmazásához nincs szükség a HIS, vagyis az alap kórházi informatikai rendszer cseréjére. A rendszerbe felvitt adatok azonnal láthatók a kis hordozható eszközök képernyőjén, legyen az a beteg bármely személyes adata, érzékenysége, elvégzett vizsgálat vagy beadandó gyógyszer neve és mennyisége. Így növelhető a betegbiztonság, az ellátás hatékonysága, az üzemeltetés biztonsága és a folyamatok minősége is javul az egészségügyi szolgáltatás minden területén.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-01213