A Wallitrade megkezdte egy légzésoptimalizáló mobil rendszer fejlesztését a VEKOP-2.1.7-15-2016 „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázat keretében elnyert 58.141.099 forintos támogatásból.

A légzést automatikus volta miatt a legtöbben jelentéktelennek tartják, éppen ezért kimagasló és sokszínű jelentőségével kevesen vannak tökéletesen tisztában. A légzés egyrészt alapja a fizikai jóllétünknek, hiszen többek között segít a megfelelő keringés és emésztés fenntartásában, növeli a vitalitást, méregtelenítő folyamatokat indít be és erősíti az idegrendszert. Másfelől pedig a mentális folyamatokra is jótékony hatással van, az idegrendszer egyensúlyának fenntartásában elengedhetetlen. A nem megfelelő légzés súlyos problémákat okozhat az egészségben, és komoly hátrányt jelenthet profi- és tömegsportolók esetében is. Ezeket a helyzeteket szeretné áthidalni a Wallitrade új légzésoptimalizáló mobil műszerével.  

A cél egy olyan innovatív eszköz megalkotása, amellyel mérni lehet a légzéstechnika fejlesztéséhez szükséges adatokat, továbbá a mért értékeket felhasználva egy applikáció tudna segíteni a technika elsajátításában, gyakorlásában, azaz a légzési technika maximalizálásában. A fejlesztés másodlagos célja, hogy széles körben elérhető megoldást nyújtson. A cég szeretné olyan tömegek számára elérhetővé tenni a légzéstechnika fejlesztését, amelyet oktatással és szakemberképzéssel lehetetlen lenne elérni.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-2.1.7-15-2016-01213