A VEKOP-2.1.7-15-2016-01213 „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” projekt keretében elnyert összegből – melynek értéke 58.141.099, azaz ötvennyolcmillió-száznegyvenegyezer-kilencvenkilenc forint - az alábbi fejlesztések indulnak el:

- Egy légzésoptimalizáló mobil műszer fejlesztése

- Részvétel egy külföldi kiállításon

- Kutatás készítése

Az 1991-ben alakult Wallitrade Kft. Magyarország egyik meghatározó vállalkozása a saját területén. Már a kezdetektől is digitális nyomdatechnológiára, nagyformátumú nyomtatókra és küldemény-előállító eszközökre (stancoló-, címkéző-, borítékoló gépek, stb.) szakosodott. A társaság több mint két évtized alatt felhalmozódott rendszerfejlesztői képességeit azonban nemcsak szűkebb szegmensében kamatoztatja. Felvetődött, hogy kutatás-fejlesztési tevékenység keretében egy, a szokásos működési területüktől eltérő, légzésoptimalizáló mobil műszert fejlesszenek.

Légzésfigyelő rendszerből kevés van a világon, azok is főleg amerikai gyártásúak, Magyarországon ez a megoldás teljesen egyedinek számít. A fejlesztés egy légzésoptimalizáló mobil műszerre irányul, ami asztmával és pánikbetegséggel küzdő betegeknek, illetve sportolóknak is segíthet teljesítményük maximalizálásában. A Wallitrade olyan eszköz létrehozásán dolgozik, mely mindkét élethelyzetben használható, mindkettő típusú ember számára megfelelő megoldást nyújthat.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-2.1.7-15-2016-01213