A GINOP-tenderen elnyert pályázat keretében a Wallitrade Kft. egy medikai szoftverektől független űrlapszerkesztő platform létrehozására nyert támogatást, amelyhez kapcsolódóan piackutatást végeztet Magyarországon, hogy feltérképezze, mennyire fejlett az egészségügyi adatbázisok kezelése.

A kutatásokból kiderült, hogy a rendszer fejlesztésének idejét optimálisnak nevezhetjük. Az ilyen, és ehhez hasonló rendszerek világszerte kezdenek elterjedni, Magyarország pedig nemhogy lemaradva nincs, de egyenesen élen jár az ilyen és ehhez hasonló rendszerek bevezetésében. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a kormányzat az utóbbi években jelentős pénzeket fektetett a – főleg vidéki – kórházak rekonstrukciójába és modernizálásába, a folyamatnak pedig számos kórházban a betegazonosító rendszerek is részét képezték. Ilyen rendszert használ, vagy élő pályázata van a beszerzésére például az Állami Szívkórháznak, a Soproni Gyógyközpontnak, a Bajai Szent Rókus Kórháznak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórháznak és Egyetemi Oktatókórháznak, és számos más megyei egészségügyi központnak is.

Mindezek miatt, bár még a hazai kórházfejlesztési hullám sem ért véget, és kifejezetten bővülő piacról beszélhetünk, a Wallitrade-nek kifejezetten jó esélye van arra, hogy fejlesztéseit nemcsak hazánkban, hanem külföldön is értékesítse.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-01213